Οι fans των Queen διχάζονται με την αφαίρεση του "Fat Bottom Girls"

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen

BREAKING
 

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen

Του Ηλία Σελιμά

Οι fans του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Queen, εκφράζουν ανάμεικτες αντιδράσεις για τη μη συμπερίληψη του διάσημου τραγουδιού "Fat Bottom Girls" από τη συλλογή Greatest Hits που μόλις κυκλοφόρησε. Το διάσημο τραγούδι λείπει από το άλμπουμ Greatest Hits, το οποίο έχει διατεθεί στο Yoto, μια πλατφόρμα ήχου που απευθύνεται σε μικρά παιδιά.

"Σημειώστε ότι οι στίχοι σε ορισμένα από αυτά τα τραγούδια περιέχουν θέματα για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων περιστασιακών αναφορών στη βία και τα ναρκωτικά. Πρόκειται για τις πρωτότυπες και αμοντάριστες ηχογραφήσεις. Παρόλο που δεν χρησιμοποιούνται βρισιές, συνιστάται γονική διακριτικότητα κατά την αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου σε ή κοντά σε μικρότερα παιδιά", αναφέρεται σε σημείωμα που συνοδεύει το Queen - Greatest Hits Volume 1 στον ιστότοπο του Yoto.

Ωστόσο, το άλμπουμ περιέχει 16 τραγούδια των Queen. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ είναι τα εξής: Bohemian Rhapsody, Another One Bites The Dust, Killer Queen, Bicycle Race, You're My Best Friend, Don't Stop Me Now,Save Me, Crazy Little Thing Called Love,Somebody To Love, Now I'm Here, Good Old-Fashioned Lover Boy, Play The Game,Flash, Seven Seas Of Rhye, We Will Rock You,We Are The Champions.

Εν τω μεταξύ, οι μουσικόφιλοι φάνηκαν διχασμένοι σχετικά με την κίνηση να αφαιρεθεί το τραγούδι από το άλμπουμ. Στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης "X" (πρώην Twitter), ενώ ορισμένοι θαυμαστές καταδίκασαν την κίνηση, άλλοι υποστήριξαν την κίνηση υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κατάλληλο για παιδιά.

Η πλατφόρμα εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση αποποίησης ευθυνών στο Greatest Hits: "Τραγούδια μένουν εκτός άλμπουμ ή έχουν λογοκριμένους στίχους για κυκλοφορίες σε ορισμένες χώρες όλη την ώρα, οπότε αυτή φαίνεται λογική απόφαση. Εξακολουθούν να έχουν ένα σωρό υπέροχα τραγούδια, οπότε είναι μια ελάχιστη απώλεια για την εμπειρία".

"Ήμουν 8 ετών όταν κυκλοφόρησαν τα Fat Bottomed Girls. Όπως θυμάμαι, οι φίλοι μου και εγώ πιστεύαμε ότι ήταν ένα αστείο, αστείο τραγούδι και μας άρεσε να το τραγουδάμε.

Νομίζω ότι τα σημερινά παιδιά θα μπορούσαν να αντέξουν να το ακούσουν και να το τραγουδήσουν δυνατά", έγραψε ένα άλλο άτομο.

"Τα Fat Bottom Girls βγήκαν από το νέο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen. Θα ακυρώσουμε κάθε τραγούδι στην ιστορία που προσβάλλει κάποιον. Τι είναι το επόμενο....Whole Lot of Rosie! (τραγούδι των Ac/Dc). Ο κόσμος έχει τρελαθεί εντελώς!", παραπονέθηκε ένας άλλος θαυμαστής.

 

BREAKING MUSIC